ECHIPA

SAMSUNG DIGIMAX 420Izabela Caragea MARINESCU, fondator

Am creat si crescut Elefantelul curios®- loc de joaca si afterschool, timp de cinci ani, ca sa petrec timp cu copiii mei si sa-i pot lasa sa creasca în ritmul lor. Mi-am dorit un spatiu de distractie, relaxare si educatie, atat pentru copii, cat si pentru parinti.

Misiunea mea la club s-a incheiat, insa indiferent ce alte proiecte voi sustine sau lansa din momentul predarii de stafeta, recomand Elefantelul curios®!

Elefantelul Curios (47)Cristina NEGREA, cadru didactic

cv Negrea Cristina

Elefantelul Curios (46)Cristina OLARU, cadru didactic

CV-Cristina Olaru

iulia germana Iulia SOVU, profesor Limba Germana

Orele noastre sunt mereu vesele, interactive si distractive, cu multe zambete, cu foarfeca si lipici in mana. Sunt o fire deschisa, plina de energie, amuzanta, dar pentru a fi eficienti si a da randament, avem si reguli la orele de Germana.
Tot ce fac este din placere, mai ales ca iubesc sa fiu inconjurata de copilasi!
englLoredana IORDACHE, profesor Limba Engleza
Sunt o fire prietenoasa, sensibila, rabdatoare si cu si cu simtul umorului.
Imi place sa lucrez cu copiii, sa ii ajut sa isi descopere talentele si sa isi dezvolte creativitatea.
Cred ca menirea unui dascal este aceea de a le insufla copiilor valori care sa ii ajute mai tarziu sa razbeasca in viata, sa ii fereasca de rele, sa devina puternici si independenti, dar, in acelasi timp, sensibili si receptivi la nevoile celor din jur.

Elefantelul Curios (42)Georgiana NAE, supraveghetor copii

Am 23 de ani si tot ce iubesc mai mult sint copiii si animalutele. Sint o fire calma, sensibila, sincera si sociabila. Pina sa urmez cursurile Facultatii de Finante Banci am fost invatatoare in cadrul Scolii Gimnaziale nr 1 din Gostinari, Giurgiu, timp de doi ani. Continuu si acum sa lucrez cu copiii in cadrul clubului Elefantelul curios, ajutandu-i prin joaca si diverse activitati creative sa-si consolideze cunostintele dobandite la gradinita sau la scoala.

emilia popa Emilia POPA, psiholog si logoped

CV Emilia POPA

sahScoala de SAH – JOCUL CELOR 3 CAI

„Consideram ca a porni de la zero alaturi de un copil in studiul jocului de sah reprezinta inceputul unei calatorii minunate. Noi o construim pas cu pas prin rabdare, informatii prezentate prietenos, o atitudine deschisa la semne de intrebare si dorinta de a invata cu zambetul pe buze.

Credem ca este potrivit ca micutii sa se formeze intr-un context bogat din punct de vedere informational deoarece copilaria este momentul cand se pot descoperi talente si afinitati. Daca aveti acasa un mic Garry Kasparov si nu ati aflat inca? Oferiti-i sansa copilului dvs. sa descopere daca ii place sahul!

Motive avem din plin: dinamism mental, stimularea perseverentei, dezvoltarea gandirii critice si a abilitatii de concentrare a atentiei, insuflarea spiritului de echipă si a atitudinii fair play, consolidarea increderii în sine. Acestea sunt calitati ce traseaza linia succesului în viata, inca din copilarie.

In prezent colaboram cu mai multe scoli de stat, gradinite si scoli private, iar copiii si parintii sunt foarte multumiti. Elevii au participat, dupa doar 2-3 luni de studiu, la concursuri de sah, unde au castigat medalii.”

bianca-hedes Bianca HEDES, actrita

Cursul micului actor stârneşte creativitatea copilului, imaginaţia fiind unul dintre ingredientele esenţiale ale vieţii. Educaţia artistică, îmbinată cu mediul de lucru al copilului şi cu educaţia din mediul familial, contribuie pozitiv în dezvoltarea personală a fiecărui individ, chiar de la începuturile vieţii sale sociale.

Încă de când intră în sistemul educaţional, copilul își petrece majoritatea timpului axat pe scris și citit, în timp ce aspectul pentru dezoltarea abilităţlor sale oratorice se pierde treptat, ajungând să fie chiar ignorat. Astfel, prin acest curs copilul nu devine actor, ci învaţă să se exprime corect, conştient şi bine asumat, indiferent de context.

Dacă privim obiectiv viaţa noastră pentru o singură zi, vom observa că cele mai multe dintre interacțiunile cu alte persoane ne solicită abilitatea de a asculta şi de a comunica. Prin joc şi educaţie artistică, fiecare copil îşi dezvoltă stima de sine, poate crea relaţii cu cei din jur mult mai uşor şi totodată le poate îmbunătăţi. Viitorul adult poate fi pregătit pentru eventualele schimbări pozitive/negative din viaţa sa, iar această latură a educaţiei artistice constituie o cărămidă importantă în temelia unei puternice imaginaţii sociologice şi în consolidarea adaptabilităţii acestora.

Care sunt obiectivele acestui curs?

*exprimare usoară, liberă, corectă şi asumată

*reducerea inhibițiilor, dezvoltarea laturii sociale şi receptive

*adaptabilitatea de la munca individuală la munca colectivă,

*dezvoltarea spiritului de observaţie şi a punctului de vedere

*conturarea personalităţii şi abilităţilor artistice ale acestora

*Copilul învaţă acele indicii subtile, pe care noi toţi le transmitem conştient sau inconştient, atunci când interacţionam cu altcineva, care să îi dezvolte spiritul empatic şi care să îl ajute să înţealeagă când cineva din jurul lui este trist sau vesel, furios sau calm sau orice altă stare pe care cei din jurul nostru o transmit fara cuvinte, doar prin limbajul corpului.

*Se pune cu uşurinţă în pielea personajelor, ajungând să descopere singuri diferenţele dintre tipologiile umane, dintre bine şi rău,

*Efectul nu e unul imediat, depinde de dezvoltarea fiecărui copil în parte şi de cum asimilează acest curs. Acest proces, este unul pe termen lung, dar cu rezultate eficiente, din experienţa mea, care stimulează şi încurajează copilul să se exprime şi să fie perceput ca atare.

5 gânduri despre &8222;ECHIPA&8221;

  1. […] Copilasii sunt cei mai dragalasi cand incep sa faca primii pasi sau sa pronunte primele cuvinte. Cu cat stalcesc cuvintele mai mult, cu atat mai simpatici par, iar adultii le intra in joc imediat. Odata ajunsi in comunitate insa, apar diferentele si concurenta! Iar cei mai mari nu se sfiesc sa ii taxeze pe pitici la cea mai mica greseala, fie ea si de vorbire! Ce efecte poate avea pe termen lung o posibila tulburare de vorbire si cand e cazul sa apelam la specialist aflam de la psiholog Emilia Popa, colaborator al clubului Elefantelul curios, despre care am scris si aici. […]

Lasă un comentariu