Laborator de fizica si chimie distractiva la Afterschool

Elevii inscrisi in programul Afterschool Elefantelul curios su parte, zi de zi, de experiente de tot felul. De data aceasta nu ne-am mai deplasat noi intr-o locatie speciala, ci s-a mutat Fabrica la noi.

Da da, Fabrica de experimente a venit la club si micii laboranti au avut sansa de a face experimente pe baza de apa, dar au si primit explicatii despre fenomenele si reactiile care au avut loc, de la tinerii care declara raspicat ca „e timpul unei schimbari in curriculum scolar”!

Au fost cateva jocuri educative si deosebit de interesante la care copiii nostri au participat activ, nu le-a fost frica sa se murdareasca, ba chiar s-au ambitionat si au repetat pana ce experimentul a iesit ca la carte. Si da, chiar exista o carticica cu indicatii pretioase in trusa cu experimente, care poate fi comadata de oricine acasa, iar singura grija a adultilor este sa isi faca timp sa se joace de-a laboratorul cu cei mici. Cutia este complet echipata cu absolut tot ce aveti nevoie! Sau puteti intra pe canalul lor de Youtube pentru ceva inspiratie.

La cursul demonstrativ de la Elefantelul curios, tinerii din echipa Fabricii ne-au invatat cum sa facem „Lampa cu lava”, „Mic, transparent, dar cel mai rezistent” si „Serpisorii colorati”. Elementul de baza si comun tuturor experimentelor a fost APA!

Ce au invatat elevii?

  • Ca uleiul este mai usor decat apa, ca au densitati diferite si ca nu se amesteca, au17342623_998874083548139_725445315395330510_n inteles ce se intampla cu bulele acelea care apar la punctul de fierbere al apei. Dar si cum ne putem folosi de o tableta efervescenta pentru a demonstra toate acestea.
  • Ca cei mai mari inamici ai baloanelor de sapun sunt uleiul, murdaria, atractia gravitationala si evaporarea. Dar si cum ii putem pacali pe unii dintre acestia, cu ajutorul unei manusi din bumbac, pentru a ne putea juca pret de cateva secunde cu balonasele.
  • Cum se ataseaza unele de altele cele mai mici balonase de sapun facute in continuu si cum pot face ei singuri siruri de spuma colorata prin forta aerului expirat de ei.

Mai multe fotografii de la ora fantastica gasiti aici.

Lasă un comentariu