„Stimulentul de insertie poate fi primit pana cand implineste copilul 3 ani”

avocat-razvan-vasiliu-2Pe 8 martie, mamele au primit un frumos cadou- Comisia de munca din Camera Deputatilor a adoptat mai multe modificari substantiale la legislatia privind concediul si indeminzatia lunara pentru cresterea copiilor. La finele lunii martie, plenul Camerei Deputatilor a adoptat, in unanimitate, proiectul de lege. Camera Deputatilor este decizionala, iar legea va merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

Avocatul Razvan Vasiliu este specializat in dreptul muncii si are o vasta experienta in oferirea de consultanta specializata, in medierea conflictelor si negocierea unor clauze litigioase. Vasiliu ne explica principalele modificari aduse la OUG 111/2010 si ce trebuie sa faca mamele pentru a putea beneficia de acestea.

Pentru eventuale clarificari va punem la dispozitie datele de contact ale Casei de Avocatura: http://vasiliumiclea.ro/contact/

Informatii pretioase pentru toate mamicile care beneficiaza de modificarile legislatiei privind concediul si indeminzatia lunara pentru cresterea copiilor am gasit recent pe: www.bucuresti.prestatiisociale.ro si le gasiti pe pagina noastra de Facebook aici

Izabela Caragea Marinescu: Cum se calculeaza acum indemnizatia de crestere a copilului? Mai exista plafoane minime sau maxime?

Avocat Razvan Vasiliu: Daca legea va fi promulgata de Presedintele Romaniei, incepand cu 01 iulie 2016, indemnizația de creștere a copilului se  va determina prin aplicarea procentului de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.

Așadar, cuantumul indemnizației de creștere a copilului este stabilit exclusiv avându-se în vedere veniturile nete ale beneficiarului, fiind eliminată plafonarea valorii maxime a acestei indemnizații. Dacă limitarea maximă a cuantumului indemnizației a fost eliminată, în schimb, din rațiuni de protecție pentru beneficiari, a continuat să fie menținută o limitare minimală a valorii indemnizației în discuție. Astfel, o persoană nu poate beneficia de o indemnizație de creștere a copilului a cărei valoare să fie mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată (actualmente 892,5 lei în condițiile în care salariului minim brut pe țară garantat în plată este de 1.050 lei/lunar).

I.M. S-a modificat ceva in cazul sarcinilor multiple?

av R.V. Da, și în cazul sarcinilor multiple au intervenit modificări.

Părintele beneficiar va primi pentru un copil o indemnizație de creștere a copilului stabilită prin aplicarea procentului de 85% asupra veniturilor supuse impozitării, obținute în ultimele 12 luni din cei doi ani anteriori datei nașterii copilului, urmând ca pentru fiecare din următorii copii născuți din sarcina gemelară, de tripleţi sau multipleţi, nivelul indemnizației stabilite pentru fiecare copil să fie majorat cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată.

I.M. Cat poate sta acasa o mamica pentru cresterea copilului?

av R.V. Trebuie spus că de concediul pentru creșterea copilului poate beneficia oricare dintre părinții firești ai copilului, precum şi una dintre persoanele care a adoptat copilul, căreia i s-a încredinţat copilul în vederea adopţiei sau care are copilul în plasament ori în plasament în regim de urgenţă, cu excepţia asistentului maternal profesionist care poate beneficia de aceste drepturi numai pentru copiii săi.

Este adevărat că, din punct de vedere statistic, mamele sunt cele care beneficiază de cele mai multe ori de prevederile OUG 111/2010, dar și tatăl copilului poate beneficia, dacă dorește de prevederile acestui act normativ.

În ceea ce privește durata concediului de creștere a copilului, în urma modificărilor survenite, durata acestuia este de 2 ani. În cazul copilului cu handicap, durata concediului de creștere este până la 3 ani. Se poate astfel observa că a fost eliminată posibilitatea beneficiarului de a opta pentru concediul de creștere până la vârsta de 1 an sau doi ani.

I.M. Ce se intampla acum daca parintele aflat in concediu de creste copil opteaza sa se intoarca la serviciu inainte de implinirea varstei de 1 an a micutului? Care este stimulentul de insertie?

av R.V. Având în vedere faptul că forma modificată a OUG 111/2010 nu mai prevede existența a două tipuri de concedii de creștere a copilului, părintele beneficiar se bucură de aceleași drepturi dacă optează să revină la locul de muncă înainte sau după împlinirea de către copil a vârstei de 1 an.

Părintele care beneficiază de concediul de creșterea copilului, dacă realizează venituri supuse impozitării conform prevederilor Codului fiscal, va avea dreptul să primească un stimulent de inserție al cărui cuantum lunar va fi de 50% din cuantumul minim al indemnizației calculata ca fiind 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată.

Ceea ce este important, legat de acordarea stimulentului de inserție, este faptul că angajatorului îi este interzis să înceteze contractului individual de muncă al salariatului care beneficiază de stimulent.

Vizavi de acest aspect, este important de știut că nu toți salariații care beneficiază de stimulentul de inserție intră sub incidența acestei norme protective.

Astfel, persoanele care obțin venituri supuse impozitului cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în   cazul   copilului   cu   handicap, vor beneficia de plata stimulentului de inserție până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv a vârstei de 4 ani, pentru copilul cu handicap.

Pentru persoanele care nu obțin venituri supuse impozitului cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, acordarea concediului de creștere și a stimulentului de inserție, dacă este cazul, încetează la data la care copilul împlinește vârsta de 2 ani.

I.M. Si tatal (sau celalalt parinte care nu era principalul beneficiar al concediului) putea sta acasa cu bebelusul pentru o luna. Vorbim despre un drept sau despre o obligatie? Se mentine?

av R.V. Deși OUG 111/2010 prevede dreptul celuilalt părinte, care nu a solicitat inițial concediul de creștere, de a beneficia de cel puțin o lună de acest drept, în realitate, putem vorbi mai degrabă despre o obligație de efectuare în natură a acestui interval decât de un drept.

Din punctul meu de vedere, vorbim mai degrabă despre o obligație decât de un drept întrucât, în continuare legiuitorul a prevăzut obligativitatea efectuării în natură, pentru o perioadă de minim o lună de zile, a concediului de creștere a copilului. Sancțiunea, în cazul neexercitării dreptului de către părintele care nu a solicitat inițial concediul, este pierderea dreptului la concediu de creștere a copilului pe o perioadă de o lună de zile.

În plus, față de reglementarea anterioară, în cazul în care părintele care nu a optat inițial pentru concediu, refuză să-l efectueze în natură, celălalt părinte poate beneficia, de concediu fără plată, nefiind obligatorie revenirea la serviciu pe perioada în care cealaltă persoană ar fi trebuit să beneficieze de concediu.

I.M. Exista o intreaga procedura pana a-si produce efectele- dupa vot, legea merge spre promulgare, apoi trebuie publicata in Monitorul oficial. Cand intra in vigoare de fapt noua lege?

av R.V. Într-adevăr, după adoptarea de către Camera Deputaților a Legii pentru modificarea şi completarea OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, forma trimisă spre promulgare s-a depus la Secretarul general pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constituționalității legii. Dacă nimeni nu contestă constituționalitatea acestei legi, ea va fi trimisă spre promulgare Președintelui României. Președintele României are posibilitatea de a trimite legea înapoi în Parlament pentru a fi rediscutate anumite articole. În cazul în care Președintele va promulga legea, aceasta se va tipări în Monitorul Oficial și va intra în vigoare la data de 01 iulie 2016, așa cum se menționează în cuprinsul art. II al Legii de modificare.

I.M. Bun, si cum se va aplica? Doar pentru mamele care au sansa de a naste dupa 1 iulie sau si retroactiv, mamelor aflate deja in concediu de creștere?

av R.V. În ceea ce privește aplicarea modificărilor, pot spune că acestea vor influența și persoanele care în prezent beneficiază de prevederile OUG 111/2010.

Astfel, pentru persoanele care se află în concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la un an sau în plata stimulentului de inserție, precum şi persoanele aflate în concediu fără plată pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, modificarea opțiunii se realizează pe bază de cerere şi acte doveditoare privind suspendarea realizării de venituri supuse impozitului, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap.

Pentru persoanele care se află în concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, modificarea cuantumului indemnizației lunare aferente se realizează din oficiu, pe baza documentelor care au stat la baza acordării dreptului. Practic, pentru această categorie de beneficiar, modificarea se va produce în mod automat, fără a mai fi necesar vreun demers din partea acestor persoane.

În ceea ce privește persoanele aflate în plata stimulentului de inserţie, indiferent de opţiunea de concediu exprimată iniţial, (cu excepția persoanelor care se află în concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la un an sau în plata stimulentului de inserție şi a persoanelor aflate în concediul fără plată pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani) prelungirea perioadei de acordare a stimulentului până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani, în cazul copilului cu handicap, se face din oficiu.

I.M. Stim ca optiunea de a sta acasa ani intregi pentru cresterea copilului poate atrage pierderea locului de munca, de cele mai multe ori. Ce trebuie sa stie mama dupa ce intoarce in campul muncii? Cata vreme nu poate fi concediata?

av R.V. Într-adevăr, de multe ori salariații care au ales să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, la terminarea concediului, odată reveniți la locul de muncă s-au confruntat cu presiuni exercitate asupra lor în vederea încetării raporturilor de muncă, de multe ori speculând-se necunoașterea de către salariați a drepturilor pe care legea le conferă.

Astfel, toți beneficiarii dreptului la concediul pentru creșterea copilului trebuie să știe că angajatorului îi este interzis să concedieze pe salariații aflați într-un astfel de concediu precum și pe salariații care beneficiază de stimulentul de inserție, pe toată durata acordării acestuia.

În plus, interdicția concedierii salariaților care au beneficiat de concediul de creștere al copilului sau de stimulentul de inserție se extinde cu încă 6 luni de la data revenirii definitive a salariatului în unitate.

Așadar, toți cei care beneficiază de concediul pentru creșterea copilului sau de stimulentul de inserție trebuie să cunoască faptul că sunt ocrotiți de lege, protecție care, deși există, nu poate împiedica eventualele abuzuri ale angajatorului.

În cazul în care un salariat este concediat deși se află într-una dintre situațiile în care angajatorul nu are dreptul să îi înceteze raportul de muncă, acesta se poate adresa instanței de judecată în vederea ocrotii dreptului său.

168 de gânduri despre &8222;„Stimulentul de insertie poate fi primit pana cand implineste copilul 3 ani”&8221;

 1. Buna seara …Daca baietelu meu implineste varsta de 2 ani pe 31 octombrie 2016 iar eu ma intorc la servici de la 1 iulie ma voi incadra sa primesc stimulentu pana la varsta de 3 ani?Multumesc anticipat.

  • Buna ziua. Fetita mea implineste varsta de 2 ani pe 28 octombrie 2016. Cand ar trebui sa ma intorc la serivici pentru a ma incadra sa primesc stimulentul de insertie pana la varsta de 3 ani? Mentionez ca tatal nu si-a luat concediul de crestere copil de 1 luna. Multumesc anticipat.

   • buna Ancuta.sunt si eu in aceeasi situatie.fetita mea implineste 2 ani pe 10.10.2016..conform legii ar trebui sa reincep activitatea pe 10.08.2016.nu am reusit sa gasesc pe nimeni sa ma lamureasca.tu ai primit vreun raspuns concret referitor la aceasta lege?nici sotul meu nu si.a luat concediu de crestere o luna.multumesc !

 2. Bună ziua. Dacă mă aflu în creștere copil 2 ani și la data la care copilul va împlini 2 ani sunt însărcinată în 7-8 luni, deci în concediu prenatal cu al 2 lea copil, voi lua aceeași indemnizație ca și în cazul primului copil?

 3. Buna ziua daca am renuntat la concediul de crestere si nu am stat nici o zi si iau stimulent de insertie pana la ce varsta pot beneficia de el?

 4. Buna ziua,
  Fetita mea implineste 2 ani pe 31.01.2017. Cand trebuie sa ma intorc la serviciu ca sa beneficiez de stimulentul de insertie pana la varsta de 3 ani?
  Stiti cumva ce acte trebuie sa depun la Agentia de plati?
  Va multumesc!

 5. Buna ziua,
  Copilul meu e nascut pe 15.o9.2014, in 14.08 ar trebui sa ma intorc in campul muncii.
  Cf celor 60 z inainte de a impli copilul 2 ani, ar tb sa ma intorc pe 15 .07 ? Sau se ia in calcul luna de co a tatalul si ar tb sa ma intorc cu 90 z inainte de a impli 2 ani, adica 15 .06 ???
  As dori sa lamuresc acest aspect, ca sa beneficiez de stimulent insertie pana la 3 ani a copilului
  Va multumesc anticipat!

 6. buna ziua!!! am doua fetite gemene,de 2ani si 6 luni si ma aflu in concediu crestere copil cu handicap pt una din ele. întrebarea mea este daca aceasta modificare de lege se aplica si in cazul lor ????

 7. Buna ziua. Am un baietel, nascut pe 16,07,2014. Sotul meu s-a dus sa depuna dosar pentru luna obligatorie dar nu s-a incadrat deoarece nu a avut 12 luni consecutive inainte de nasterea copilului, astfel am stat eu in CO. Cu cat timp trebuie sa ma intorc inainte ca sa pot primi stimulentul de insertie? Pot face cerere inainte cu 1 luna?

  Multumesc,

 8. buna sunt an concediu crestere copil plasament indemnizatia de 450 lei copil cu handicap , din 2006 sunt an concediu de maternitate am fost an concediu la copilul meu si acu la nepot care este an plasament angajator nu mai am primesc ancontinuare indemnizatia copilul face 4 ani an decembrie si certificatul de handicap e valabil pana an aprtilie 2017 as dori sa stiu cat se mareste si daca beneficez si eu de aceasta marire de la 1 iulie 2016 va multumesc

 9. Buna ziua, daca copilul a implinit 2 ani pe 27 iunie 2016 si pana la aceasta data am beneficiat de stimulent mai pot beneficia pana la implunirea varstei de 3 ani? Mentionez ca incepand cu data de 1 sugust 2016 voi intra in CIC pt sl doilea copil. MULTUMESC

 10. Buna ziua!
  Copilul meu a implinit 2 ani pe 30 Mai 2016. Eu am revenit la munca in sept 2015, de atunci primind stimulent de insertie, luna trecuta fiind ultima suma primita. Tinand cont ca el a implinit 2 ani inainte de adoptarea legii, insa nu are inca varsta de 3 ani, ar trebui sa intram si noi in perioada de prelungire a stimulentului sau nu? Daca intram, trebuie redepuse acte sau se prelungeste perioada din oficiu?
  Multumesc!

 11. Buna seara! Va rog sa-mi spuneti, daca fetita mea implineste 2 ani pe 7 octombrie si eu ma intorc la serviciu cu 62 zile mai devreme, respectiv pe 5 iulie 2016, voi beneficia de stimuletul de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani? Mentionez ca tatal nu a efectuat o luna de concediu de cresterea copilului pentru ca era dezavantajos din punct de vedere financiar.

 12. Buna ziua!
  Eu am terminat facultatea acum in iunie iar copilul meu face 2 ani pe 22 nov 2016
  Am primit indemnizatie in 2014 deoarece aveam 12 luni de studii, la zi si la buget!
  Acum urmeaza sa continuui studiile pentru ciclul de master, tot la zi, tot la buget! Intrebarea mea este: pot primi stimulent de insertie pana la varsta de 3 ani? ( mentionez ca fregventez cursurile la o facultate de stat) .
  Multumesc

 13. Buna ziua! Eu am o fetita care s-a nascut pe data de 16.12.2013 si am fost in concediu de ingrijire a copilului până la data de 31.08.2015. Începând cu 1.09.2015 mi-am reluat activitatea profesională si am beneficiat de stimulentul de reinserție cf legislației anterioare. Având în vedere că fetița mea implinește 3 ani în decembrie 2016, as putea beneficia de stimulentul de reinserție cf noii legi? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

  • Buna Cristina,
   si pe mine ma intereseaza acest subiect. Sunt in aceeasi situatie ca si tine. Fetita mea nu a implinit inca 3 ani si nu inteleg de ce nu intra sub incidenta legii si situatia noastra in conditiile in care concediu de maternitate a fost platit dupa aceeasi lege (85%, max 3400 lei). Daca mai sunt parintiin aceeasi situatie poate ar fi bine sa ne organizam. 6000 de lei pe care-i pierd copiii nostri cred ca merita efortul. Multumesc

 14. AM LUCRAT IN ULTIMII 2 ANI ANTERIORI NASTERII COPILULUI 20 DE LUNI DAR NU AM 12 LUNI SUCCESIVE AM NUMAI 11 LUNI, CE POT FACE SA BENEFICIEZ DE STIMULENTUL DE INSERTIE?
  /?

 15. De ce mamele care au optat pentru 1 an pot sta după noua lege 2 ani,ele au primit indemnizatie mare,iar cele care au optat pentru 2 ani nu se recalculeazâ retroactiv,nu e corect fată de ele pentru că unele au pierdut iar altele au avut de câstigat.

 16. Bună ziua,fetiță mea a înclini 2 ani în aprilie , eu la 1 an m am întors la serviciu și am beneficiat de stimulentul de inserție pana în aprilie , în cazul ăsta pot beneficia de el pana la 3 ani ????

 17. Cu scuze pentru ora,dar as vrea sa fac o intrebare. Nu am stiut de modificarea de lege privind stimulentul de insertie pana la 3 ani(fetita implineste 2ani in 10sept2016),nu am stiut ca trebuie sa ma duc mai repede cu 60 zile la serviciu pt a beneficia de stim.de ins.pana la 3 ani.Intr-adevar nu mai pot sa primesc acest stimulent(legea a intrat in vig. la 1 iul,iar eu am aflat in 26iul)?Nu am stiut ca s-a facut aceasta modificare in lege,ca trebuia sa ma duc mai repede cu 2 luni si,ca sa depun cerere de revenire din concediu de ingrijire si sa fac cerere pt stim.Cred ca ar fi fost normal si omeneste sa fiu anuntata….Net-ul il am de mai putin de o luna,abia acum ma pot informa cat de cat.Doamnele de la personal mi-au spus ca eu trebuia sa citesc legile….. ??? Multumesc pt raspuns.

 18. buna ziua. eu sunt in cci din feb 2015. am ales sa stau 2 ani acasa cu fata. termin concediu pe 12.11.2016. as dori sa stiu daca poate depune sotul actele sa primeasca el insertia pana la 3 ani a copilului. eu nu ma pot intoarce la locul de munca pt ca au fost probleme cu sefii de cand am ramas insarcinata.

 19. Buna ziua .Am un baietel care implineste 2 ani pe 17.01.2017 am optat pt ccc pana la 2 ani daca ma intorc la serviciu cu 60 de zile inainte de a implini copilul varsta de doi ani adica pe 17.11.2016 beneficiez de stumulent ? Nu sunt lamurita cu Ultima Luna cand trebuie sa stea sotul Eu trb sa ma intorc la serviciu pe 17.10.2016 sau 17 .11.2017

 20. Buna ziua, doresc sa revin in campul muncii, dar nu la acelasi angajator(momentan sunt in concediu de crestere copil). Intrebarea mea este daca pot obtine stimulentul de insertie pana la 3 ani, daca obtin venituri din alta parte. Daca da, care sunt procedurile? Trebuie sa-mi dau demisia de la fostul loc si sa aduc dovada obtinerii veniturilor de la actualul job? Multumesc.

 21. Buna seara. Ca sa beneficiez de stimulentul de insertie pana cand face bebe 3 ani este obligatoriu sa ma intorc la acelasi angajator?????….doresc o angajare in alt domeniu. Ce demersuri trebuie sa fac…..sa imi dau demisia? Va multumesc

 22. Buna ziua. Ma scuzati daca este putin in afara subiectului, dar am si eu o problema si nu stiu ce anume sa fac. Acum ma aflu in concediu crestere copil pana la 2 ani. La anul in septembrie ar trebui sa revin la munca, insa firma a desfiintat toate locurile de munca ale echipei noastre, i-au dat pe toti afara si le ofera 4 salarii compensatorii.
  Mi s-a zis ca si eu voi avea aceeasi soarta la anul. Vreau sa stiu daca nu cumva incearca sa ma pacaleasca cu aceste 4 salarii, in conditiile in care legea spune ca 6 luni nu au voie sa dea mamicile afara dupa ce se intorc din concediu. Daca ma iau dupa ei si semnez inseamna ca pierd 6 salarii si stimulentul de insertie. Ce ma sfatuiti sa fac? Sunt in stare sa angajez si avocat numai sa nu ma pacalesc cu treaba asta. Mentionez ca firma este de fapt o mare corporatie. Multumesc

 23. Buna ziua. Am nascut in data de 20.02.2015,am optat pentru concediul de crestere copil pe 2 ani,iar pe 20.10.2016, am facut cerere de revenire cu data de 01.11.2016, pentru a putea beneficia de stimulent. Problema este ca angajatorul nu mi,a aprobat cererea pe motiv ca nu are loc disponibil si sa revin telefonic cu data de 01.12 poate imi va gasi ceva pana atunci. In aceste conditii eu nu ma mai incadrez pentru a beneficia de stimulent. Este corect cum au procedat?Ii pot actiona in judecata ,am castig de cauza?Ce trebuie sa fac eu?

 24. Buna ziua, sunt si eu in concediu cresterea copilului pana in 3 noiembrie 2018 cand face 2ani. Acum am auzit si eu de aceasta optiune in care poti merge mai devreme cu 2luni la servici ca sa beneficiez de stimulentul de insertie pana face bebe 3 ani. Si sotul cand isi poate lua acea luna de concediu pt bebe:. Ar veni sa merg pe 3sept 2018 cu cele 2luni mai devreme.Daca vrea sa isi ia si sotul 1luna dce concediu pt bebe trebuie sa merg mai devreme cu 3 luni la serviciu?? Multumesc

 25. Intrebare intrebatoare… 🤔
  Bebelina mea face 2 anisori in iunie.
  Daca incep munca in aprilie ar trebui sa primesc stimulent de insertie pana bebelina face 3 ani.
  Corect pana aici….
  Intrebarea mea este:
  Tinand cont ca eu am burtica acum iar bebe doi trebuie sa vina in iulie si voi reintra in CIC la jumatatea lui septembrie, stimulentul il voi primi in continuare? Sau se va intrerupe?
  Sper ca m-am facut inteleasa 🙃
  Astept raspunsuri!
  Multumesc si o primavara frumoasa va doresc mamici 🌸🌸🌸!!!

 26. Buna seara!am depus dosaru pt stimulent pe 15 februarie,am luat primul stimulent in aprilie mam intors la servici inainte cu 60 de zile iar pe 11 aprile am inceput in alta parte nu am avut nici o intrerupere iar pe luna aceasta MAI am luat decat jumate si nu stiu de ce ,ma puteti ajuta cu un raspuns?va multumesc

 27. Buna ziua, eu sunt in concediu de maternitate și aș vrea să mă întorc la vechiul loc de muncă! Precizez că am avut contract pe perioada determinata care a expirat în septembrie 2016 înainte să nasc. Întrebarea mea este : firma mai este obligată să mă primească la locul de munca sau nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s