La fabrica, cu piticii

Astazi a fost o zi surprinzatoare pentru copiii inscrisi la clubul Elefantelul curios!

Au mers pentru prima oara intr-o fabrica cu o vechime de peste 20 de ani in domeniul forjei industriale.

Barele de otel se deformeaza greu, la temperaturi foarte ridicate, pentru a fi transformate in piese pentru diverse utilaje, masini, agregate. Copilasii au avut sansa de a vedea o astfel de bucata incinsa bine in cuptorul industrial (cam la 800 de grade), modificata apoi cu un ciocan de forja, actionat de o forta de 750 kg.  IMG_5148 (1)

Am mers apoi sa vedem strunguri universale, apoi o presa germana de 300 tone forța, deservita de o instalatie de incalzire prin tunel de inductie electrica, dar si fierastraie automate.

In camera cu strunguri automate cu comanda numerica, cei mai curajosi copii au apasat pe butoane si ajutat la prelucrarea pieselor mai mici.

Si cum ce e mai bun ramane la final, in camera de CTC, unde se marcheaza fiecare piesa buna, li s-a pregatit o surpriza! Si-au facut tablite personalizate cu numele fiecaruia.

IMG_5184Toata vizita a fost făcuta in deplina siguranta pentru copii, avand o instruire prealabila si multi insotitori de grup din cadrul clubului, dar si din cadrul personalului fabricii.

Multumim firmei SC TPS COM pentru amabilitatea de a ne gazdui pret de o ora si de  a ne arata intreg procesul de prelucrare a pieselor fara de care nu ne-ar functiona masina de exemplu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s