Cursuri de origami la Elefantelul curios

Daca tot a venit vremea rea, va dam o idee buna de activitate realizata inauntru, desigur la Elefantelul curios. Ce-ati zice sa ne intalnim in fiecare joi, intre orele 17 si 18 si sa invatam impreuna, pe parcursul a 8  sedinte, sa facem  origami cu unul din specialistii in aceasta tehnica?

Ce este origami? 

evantai

Origami este tehnica plierii hârtiei. Apărut în Japonia acum câteva sute de ani, origami e o artă şi o joacă, un mod de relaxare şi de socializare, dar mai ales e un antrenament al minţii. Cu o foaie de hârtie putem crea o lume întreagă.

Cât de greu e origami?

E la fel ca scrisul. În funcţie de pregătire şi de dispoziţie, poţi scrie un cuvânt sau poţi scrie un roman. Poţi face un coif din hârtie sau poţi face un buchet de flori din hârtie. La urma-urmei, cu toţii am făcut origami. Adică ne-am jucat cu o bucată de hârtie pe care am îndoit-o cu gândul de a o convinge să se transforme în ceea ce visam noi.

De ce învăţăm origami?

Prin origami mintea este antrenată în multiple direcţii. Practicarea origami creşte atenţia la detalii, ajută la îmbunătăţirea orientării în spaţiu, a gândirii logice, a preciziei, a disciplinei şi a comunicării.

Cui se adresează origami?

Oricui vrea să înveţe. E util pentru copii fiindcă le stimulează îndemânarea, creativitatea şi  capacitatea de concentrare, îmbunătăţindu-le, în acelaşi timp, performanţa şcolară. E util pentru adulţi deoarece este o activitate relaxantă şi distractivă ce nu necesită vreun talent deosebit, dar care oferă satisfacţii inedite. E util în familie pentru sudarea relaţiei dintre părinţi şi copii întrucât este un motiv în plus de a petrece clipe minunate împreună.

Cand: in fiecare joi, de la ora 17.00, pana la ora 18.00, incepand cu 10 octombrie.

Cost: 240 lei/8 sedinte

Mai multe detalii despre Cursuri Origami gasiti si pe pagina de facebook.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s