Începe Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti”

Dragii nostri,

Vă invităm la teatru, și nu la orice piesă, ci la un întreg repertoriu de festival. Astfel că,  timp de o săptămână puteți viziona piesele de teatru pentru copii din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” organizat de  Teatrul Ion Creangă, in cea de-a IX-a ediție.

Anul acest participă piese din repertoriul urmatoarelor teatre:  Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul de Operetă „Ion Dacian”. Pe lângă reprezentațiile de la Sala Rapsodia, de pe strada Lipscani, actualul și temporarul sediu al Teatrului Creangă, publicul se va putea întâlni cu oaspeți veniți din Marea Britanie, Belgia, Franța, Italia și Bulgaria, sau din Oradea, și pe scenele de la Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul Excelsior, în spațiile oferite reprezentațiilor de Centrul Cultural UNESCO „Nicolae Bălcescu”, Grădinița Miruna, Școala Gimnazială „Anastasia Popescu”, Școala Gimnazială „Elena Văcărescu”.Image

 www.teatrulioncreanga.ro

Biletele și abonamentele au fost deja puse în vânzare la casa de bilete a Teatrului Ion Creangă (sala Rapsodia de pe str. Lipscani nr.53, program de miercuri până duminică) și a teatrelor partenere.

Acestea au prețuri foarte mici, astfel încât întreaga familie să se poată bucura, împreună, de poveștile copilăriei. Mai multe detalii despre programul reprezentațiilor și al casei de bilete, precum și tarife, puteți afla de pe site-ul: http://www.fitc.ro, http://www.teatrulioncreanga.ro și de pe pagina de Facebook/FestivalTeatrupentruCopii.

Vă lăsăm mai jos și câteva recomandări, poate vă facem poftă:

  • Renart Vulpoiul
Regizor: Constantin Dicu

Teatrul Ion Creanga, Bucuresti, Romania

Inspirat dintr-o colectie de peste 80.000 de versuri satirice despre “Reinardus Vulpes”, create, intre secolele XII si XIII, in Franta, spectacolul “Renart Vulpoiul”, in regia lui Constantin Dicu, aduce pe scena Teatrului Ion Creanga povestea unei trupe de artisti care reimagineaza aventurile istetului vulpoi medieval, jucându-se de-a teatrul in teatru.

Imbinând, intr-o maniera ludica, parodiile muzicale si fabulele moralizatoare, “Renart Vulpoiul” se doreste a fi un spectacol distractiv, pentru copii si parinti deopotriva, o intâlnire neconventionala cu teatrul, la granita dintre scena si regatul animalelor.

Grupa de varsta: peste 8 ani

Durata:100 minute

                                     

  • Povesti Zapacite
Regizor: Alexander Ilindenov

Targovishte Drama Theatre, Targovishte, Bulgaria

Gianni Rodari este un nume indragit atat de copii, cat si de adulti. Cu totii stim ca si adultii, cel putin pentru o perioada, au fost copii. „Vanzatorul de iluzii” ne-a oferit nu doar povesti despre lumi minunate, oameni si personaje, dar  ne-a facut sa visam la o lume mai frumoasa, la o lume mai delicioasa decat inghetata, cu oameni mai buni, o lume pura si transparenta precum Giacomo.

Targovishte Drama Theatre este un teatru de stat fondat in anul 1969 si este gazda singurului festival de spectacole pentru copii organizat de un teatru dramatic din Bulgaria – Festivalul International de Teatru pentru Copii „Cortina Magica”.

Grupa de varsta: 10-14 ani
Durata:50 minute

  • Miraj Intr-Un OU
Regizor: Daniela Andrei

Teatrul Ion Creanga, Bucuresti, Romania

www.teatrulioncreanga.ro

Pasind printr-o portita infima in universul imaginatiei, copiii descopera lumea prin intermediul miraculosului construit din culoare, muzica, expresivitate corporala si sunete de tot felul ce leaga taramul real de cel imaginar.

Intr-o montare inedita in Romania, care imbina mijloacele multimedia cu firescul artistic si in care muzica special creata devine glasul obiectelor si culorilor, “Miraj intr-un OU” ii invita pe cei mai mici dintre spectatori intr-o aventura palpitanta a imaginarului copilariei. Decorul in care se desfasoara actiunea, un ou translucid supradimensionat, simbolizeaza un univers primar in care se naste o poveste, el cuprinzand doua planuri, al scenei si al spectatorilor deopotriva.

Grupa de varsta: 1-4 ani
Durata: 50 minute

Istoric festival:               

Iniţiat în anul 2005, de către Cornel Todea, Festivalul îşi propune să fie un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru: spectacole pentru copii, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri şi ateliere de teatru. Ca recunoaştere a valorii sale, festivalul a primit titulatura de Festival ASSITEJ – Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret – cea mai prestigioasă organizaţie mondială de profil.                              

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s